Curaçaon paratiisisaari on Karibian helmi. Unelmien rantoja, kristallinkirkasta vettä ja karibialaista tunnelmaa parhaimmillaan. Lisämaustetta rantalomaan saat tutustumalla maan värikkääseen historiaan ja maailmanluokan sukelluskohteisiin paikallisia meren herkkuja unohtamatta. Curaçaon saarelle voit räätälöidä itsellesi sopivimman loman, ja viipyä niin pitkään kuin haluat.

Lisätietoja kohteesta

Kaunis Curaçao sijaitsee Venezuelan rannikon tuntumassa. Yhdessä Aruban ja Bonairen kanssa saaria kutsutaan ABC-saariksi. Curaçao on saarista suurin, 68 kilometriä pitkä ja leveimmillään 11 kilometriä. Vuoteen 2010 saakka Curaçao kuului Alankomaiden Antilleihin, mutta on nykyään itsenäinen valtio. Asukkaina on yli 50 kansallisuuden edustajia, mikä luo saarelle oman erityisen tunnelmansa.

Värikäs pääkaupunki

Curaçaon pääkaupunki Willemstad hurmaa kauniilla rakennuksillaan, kiehtovalla historiallaan, markkinoillaan ja vanhalla kaupunginosalla. Vilkkaassa ja värikkäässä kaupungissa on omaleimainen, huoleton karibialainen tunnelma. Luonnonsatamaan johtavien kanaalien varsilla ja pääkatu Handelskaden varrella voi ihailla hollantilaista arkkitehtuuria ja värikkäitä julkisivuja. Historiallinen kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla ja museoitakin kaupungista löytyy kulttuurinnälkäisille. Paikallisiin kulinaristisiin herkkuihin voit tutustua Marshen markkinoilla.

Upeita rantoja ja sukellusvesiä

Saaren etelärannikolla, aivan pääkaupungin ulkopuolella, on 38 rantaa vieri vieressä. Voit viettää rantapäivää pienessä kalliopoukamassa tai pitkällä hiekkarannalla. Vesi on kristallinkirkasta ja houkuttelee sukeltamaan, vaihtoehtoisesti voit porskutella rantavedessä snorkkelin kanssa. Curaçao onkin yksi maailman parhaita sukelluskohteita.

Curaçaon värikäs historia

Curaçaon löysivät espanjalaiset merenkävijät vuonna 1499. Saari on ollut asutettu kuitenkin yli 2000 vuoden ajan. Valloittajat lähettivät saaren asukkaat Karibian muille saarille. Vuonna 1634 Curaçao tuli Alankomaiden haltuun ja samana vuonna perustettiin pääkaupunki Willemstad. Pian sen jälkeen uudet asukkaat alkoivat rakentaa Fort Amsterdamin linnoitusta omaksi suojakseen.

Curaçaosta muodostui orjakaupan keskus vuoden 1795 orjakapinaan asti. Sen jälkeen saari oli Brittien alusmaa, kunnes siirtyi jälleen Alankomaille vuonna 1816.

Hyvää ruokaa ja mukaansa tempaavia rytmejä

Paikallista keittiötä kutsutaan "komida krioyoksi", ja paikallista ruokaa on esimerkiksi Yuana Stoba eli iguananlihapata, Kabritu Stoba -vuohenlihapata ja Plantainsit eli keitettävät banaanit. Tarjonta on laajaa ja ruokaa löytyy jokaiseen makuun.

Musiikilla on tärkeä rooli Curaçaolla. Vuosisatojen aikana kehittynyttä tambun-musiikkia kuulee vielä nykyäänkin. Musiikkiin on sekoittunut myös latinalaisia ja karibialaisia rytmejä. Musiikki, laulu ja tanssi kaikkiaan ovat tärkeä osa paikallisten arkipäivää ja letkeä musiikin rytmit kaikuvatkin kaduilla ja ravintoloissa.