Kebabin synnyinmaa
Turkin lomalla ollessasi tulee sinun ehdottomasti kokeilla aitoa turkkilaista kebabia. Turkin vastine kinkkuleivälle, jota löytyy useita erilaisia ja sitä tarjoillaan lähes kaikkialla. Mitä jos testaisit Adana-kebabia (chilillä maustettua lampaanjauhelihaa pitaleivän, paprikan ja lehtipersiljan kera) tai Testi-kebabia (kanaa tai lammasta, jonka kanssa tarjoillaan tomaattia, munakoisoa, perunaa, paprikaa ja sipulia saviruukussa). Mikäli haluat "tavallista" kebabia, tulee sinun tilata Döner kebab - ohuita siivuja lihaa, joka tarjoillaan leivässä salaatin, sipulin ja tomaatin kanssa.
Jos haluat nauttia aidon turkkilaisen kebab -illallisen, vieraile ravintolassa Haydar Usta, Kasikara tai Öztürk Kolcuoglu. Ravintolat ovat hieman keskitasoa arvokkaampia, mutta ne antavat myös rahalle vastinetta. Kasvissyöjille suositellaan "kiremitte sebze", joka sisältää eri kasviksia, perunaa ja sieniä, jotka on valmistettu saviruukussa.
Turkkilainen pizza
Kokeile jotain uutta lomallasi Alanyassa – miksi et maistaisi turkkilaista pizzaa? Ulkonäkö ja maku viittaavat itseasiassa paljon italialaiseen pizzaan.