Kulinaristin Lissabon
Lissabonin yleisin ruokalistoilta löytyvä proteiini on tietysti kala. Meren rannalla sijaitseva kaupunki on pullollaan ravintoloita, joista saat erinomaisia kala- ja mereneläväannoksia. Portugalin kansallisruoka on nimeltään Bacalhau, joka on paistettua turskaa tarjoiltuna riisin tai perunoiden kera. Maista myös friteerattuja kalakakkuja eli pataniscas de bacalhauita. Toinen herkullinen mereneläväannos on nimeltään Amêijoas à Bulhão Pato, joka on valmistettu simpukoista.
Jälkiruoan ystävien täytyy ehdottomasti kokeilla portugalilaista leivosta nimeltä pastel de nata. Pastel de nata on voitaikinasta tehty leivos, joka on täytetty vaniljaisella täytteellä. Niitä myydään lähes kaikissa leipomoissa ja kaupoissa muutaman euron hintaan. Nauti leivos kahvikupillisen kera – tämän parempaa ei ole! Ps. Jos haluat tilata tavallisen mustan kahvin, on se portugaliksi ''abatanado''.
Portugali on suuri viinintuottaja, joten kannattaa tietysti kokeilla myös paikallisia viinejä. Lissabonissa on monia hyviä viinibaareja, joissa voit maistella ihania portugalilaisia viinejä. Toinen perinteinen juoma on nimeltään Ginja, eli hapan kirsikkalikööri, jota nautitaan usein illallisella. Lissabonissa on useita baareja, jotka keskittyvät vain Ginjaniin.