Kypros
Katso kaikki maatKyproslainen ruoka
Kyproksella on jännittävä kulttuurien sekoitus, mikä näkyy myös ruoassa: Ateriat koostuvat usein monista pienistä ruokalajeista, mezeistä, jotka vaihtelevat pitaleivästä ja hummuksesta mustekalaan, halloumiin ja moussakaan. Alta löydät yleisimpiä kyproslaisia ruokalajeja - mikä on oma suosikkisi?
Etsi ja varaa matkasi Kyprokselle
Halloumi - vuohenmaidosta valmistettu kiinteä juusto, joka tarjoillaan grillattuna
Taramosalata - kalanmädistä valmistettu dippi
Dolmades - jauhelihalla ja riisillä täytetyt viiniköynnöksen lehdet
Keftedes - mausteiset lihapullat
Loukanika - mausteiset makkarat
Moussaka - jauhelihaa, perunoita, munakoisoa ja bechamel-kastiketta
Souvlaki - karitsaa, possua tai kanaa vartaassa
Stifado - mausteinen muhennos, jossa on naudanlihaa ja sipulia
Jemista - jauhelihalla täytetyt paistetut paprikat tai tomaatit
Baklava - yufka- eli filotaikinasta valmistettu leivonnainen, jossa on pähkinöitä ja siirappia
Daktyla - pienet mantelipikkuleivät
Flaounes - kyproslainen pääsiäiskakku, jossa on juustoa, rusinoita ja mausteita
Glyko - sokeriliemessä säilötyt hedelmät
Vinkkejä & Inspiraatiota
Katso kaikki Kyproksen matkavinkkimme, varaa matkasi tai tilaa uutiskirjeemme.