Kypros halloumi

Kyproslainen ruoka

Kyproksella on jännittävä kulttuurien sekoitus, mikä näkyy myös ruoassa: Ateriat koostuvat usein monista pienistä ruokalajeista, mezeistä, jotka vaihtelevat pitaleivästä ja hummuksesta mustekalaan, halloumiin ja moussakaan. Alta löydät yleisimpiä kyproslaisia ruokalajeja - mikä on oma suosikkisi?

Etsi ja varaa matkasi Kyprokselle

  • Halloumi - vuohenmaidosta valmistettu kiinteä juusto, joka tarjoillaan grillattuna

  • Taramosalata - kalanmädistä valmistettu dippi

  • Dolmades - jauhelihalla ja riisillä täytetyt viiniköynnöksen lehdet

  • Keftedes - mausteiset lihapullat

  • Loukanika - mausteiset makkarat

  • Moussaka - jauhelihaa, perunoita, munakoisoa ja bechamel-kastiketta

  • Souvlaki - karitsaa, possua tai kanaa vartaassa

  • Stifado - mausteinen muhennos, jossa on naudanlihaa ja sipulia

  • Jemista - jauhelihalla täytetyt paistetut paprikat tai tomaatit

  • Baklava - yufka- eli filotaikinasta valmistettu leivonnainen, jossa on pähkinöitä ja siirappia

  • Daktyla - pienet mantelipikkuleivät

  • Flaounes - kyproslainen pääsiäiskakku, jossa on juustoa, rusinoita ja mausteita

  • Glyko - sokeriliemessä säilötyt hedelmät

Halloumi

Vinkkejä & Inspiraatiota

Katso kaikki Kyproksen matkavinkkimme, varaa matkasi tai tilaa uutiskirjeemme.

Ayia Napan kaupunki

Kaikki matkavinkit Kyprokselle

Mitkä ovat Kyproksen hienoimmat rannat? Mistä löytää parhaat ravintolat? Mitä tekemistä löytyy lapsille? Täältä löydät meidän parhaat matkavinkkimme Kyprokselle!

Katso kaikki Kyproksen matkavinkit


Kyproksen luola

Kypros

Katso kaikki matkat Kyprokselle


Lapset uima-altaassa

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat inspiroivia matkavinkkejä ja tarjouksia seuraavaa matkaasi varten.