Kyproslainen ruoka

Kyproksella on jännittävä kulttuurien sekoitus, mikä näkyy myös ruoassa: Ateriat koostuvat usein monista pienistä ruokalajeista, mezeistä, jotka vaihtelevat pitaleivästä ja hummuksesta mustekalaan, halloumiin ja moussakaan. Alta löydät yleisimpiä kyproslaisia ruokalajeja - mikä on oma suosikkisi?

Halloumi
  • Halloumi - vuohenmaidosta valmistettu kiinteä juusto, joka tarjoillaan grillattuna.
  • Taramosalata - kalanmädistä valmistettu dippi
  • Dolmades - jauhelihalla ja riisillä täytetyt viiniköynnöksen lehdet
  • Keftedes - mausteiset lihapullat
  • Loukanika - mausteiset makkarat
  • Moussaka - jauhelihaa, perunoita, munakoisoa ja bechamel-kastiketta.
  • Souvlaki - karitsaa, possua tai kanaa vartaassa.
  • Stifado - mausteinen muhennos, jossa on naudanlihaa ja sipulia.
  • Jemista - jauhelihalla täytetyt paistetut paprikat tai tomaatit.
  • Baklava - yufka- eli filotaikinasta valmistettu leivonnainen, jossa on pähkinöitä ja siirappia.
  • Daktyla - pienet mantelipikkuleivät
  • Flaounes - kyproslainen pääsiäiskakku, jossa on juustoa, rusinoita ja mausteita.
  • Glyko - sokeriliemessä säilötyt hedelmät

Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Kyproksen lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Kyproksen matkavinkit

Tutustu Kyproksen matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Tutustu matkavinkkeihin

Kypros

Tutustu Teneriffaan

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä