Tuoretta kalaa Hvarissa
Hvarin tunnetuin kulinaristinen elämys on kalapata nimeltä Gregada. Se on klassinen, jaetuksi tarkoitettu ruoka-annos, jota on tarjoiltu saarella vuosisatojen ajan. Lähes kaikista saaren ravintoloista löytyy kyseistä ruokaa. Resepti vaihtelee, mutta ruokalajin perustana on aina päivän saalis, ja kala kokataan perunoiden, mustapippurin, sellerin ja sipulin kera. Yksinkertaista, hyvää ja edullista! Muista, että Gregadan valmistus kestää lähes 40 minuuttia, joten alkupala voi olla paikallaan! Vinkki! Kokeile ravintola Luvijilia, joka sijaitsee pikkukujalla kirkon takana.
Perinteinen Peka
Peka on perinteinen dalmatialainen ruoka-annos, joka saattaa vaihdella, mutta koostuu usein lihasta ja vihanneksista, joita on kypsytetty useiden tuntien ajan hehkuvankuumien hiilien päällä. Pitkän valmistusajan takia liha on todella mureaa, mutta myös sen vuoksi annos kannattaa tilata etukäteen.