Kreikkalaisen keittiön kahdeksan osa-aluetta
Ruoan merkitys lomakohdetta valitessa on korostunut. Ehkä juuri siksi Kreikka on monelle se ykköskohde. Rakkaus ruokaa kohtaan saattaakin johdattaa ulkomaille asti.
Jo pelkkä ajatus kreikkalaisesta salaatista lämmittää sydäntä. Harmaa arki jää taka-alalle ja mieleen pulpahtelee ihastuttava rantakahvila pastelliväreineen. Frappé vie ajatukset kuumaan kesäpäivään ja Souvlaki tuo veden kielelle. Yhtäkkiä ympäriltä löytyykin zorbaksen, naurun ja vieraanvaraisuuden tunnelma.
Perinteinen kreikkalainen keittiö jakautuu pääasiassa kahdeksaan osa-alueeseen: Kreeta, Pohjois-Kreikka, Epirus, Pohjois-Egeanmeren alue, Joonianmeren saaret, Kykladit, Peloponnesos ja Traakia. Jokaisella näistä on omat erityispiirteensä ja paikalliset herkkunsa.