Mustaa kahvia kreikkalaiseen tapaan, kuten Turkissa ja monissa Arabimaissa, valmistetaan erityisellä pannulla. Se on valmistettu useimmiten messingistä tai kuparista ja siinä on pieni nokka ja pitkä kahva. Kreikkalaista kahvia varten tarvitset todella hienoksi jauhettua kahvia, vanhan perinteen mukaan tämä jauhettiin myllykivellä. Nykyisin helpoten pystyt ostaa kahvia lomasi aikana etsimällä myymälöistä papagalosia. Osta mukaasi myös koristeellinen pannu ja valmista tätä aitoa kreikkalaista juomaa myös kotona!
Ainesosat (neljä kuppia)
Noin 1,5 rkl hienoksi jauhettua kahvia
3 dl vettä
Muutama tlk sokeria
Tee näin
Aloita lämmittämällä vettä ja sokeria pannussa, älä päästä nestettä kiehumaan asti. Kun neste alkaa lämmetä, kaada hienoksi jauhettu kahvi ja sekoita, kunnes seos on kiehuvaa. Heti kahvin alkaessa nousta, ota se pois kuumalta levyltä. Laita pannu takaisin levylle ja toista pari kertaa. Näin saat valmista kahvia. Tarjoile pienistä kupeista.