Kolme ruokaa, jotka jokaisen tulisi maistaa!
Mirsini myös kehottaa meitä elämään hieman enemmän – ja astumaan ulos mukavuusalueeltamme useammin. Maistele joskus jotain muuta kuin tzatzikia, gyroja ja saganakia. Hän vinkkaa, että nämä kolme ruokaa ovat todella maistamisen arvoisia:
1. Piirakka kasvisten ja fetajuuston kera kaikessa yksinkertaisuudessaan. Puhtaat maut ovat kaikki kaikessa.
2. Kreetan dakot. Kyllä, kreikkalaisten vastaus bruschettaan. Kun tomaatin happamuus on tasapainossa täydellisesti merisuolan kanssa se muodostaa lyömättömän yhdistelmän yhdessä tuoreiden Kalamata-oliivien kanssa.
3. Täytetyt tomaatit, paprikat ja kesäkurpitsa riisillä, mausteilla ja yrteillä - ilman lihaa! Jälleen kerran puhtaat maut kunniaan.
Hyvä ruokakokemus Kreikassa ei tarkoita vain paikallisten erikoisuuksien kokeilemista. Ei ole mikään salaisuus, että esimerkiksi pienet perheomisteiset tavernat sivukaduilla tarjoavat usein parhaita kulinaaristisia elämyksiä. Asetu esimerkiksi perheomisteiseen ravintolaan merenrannalle, jossa isän ylpeä saalis kuivuu viileässä tuulessa ja suurin osa ruokalistasta koostuu meren antimista. Tällaisissa paikoissa kannattaa tietysti sukeltaa syvälle meren makuihin.