Kanarialainen keittiö
Kanarialaisesta menusta löydät valikoiman espanjalaisia klassikoita ja omia erikoisuuksia. Lue lisää ja ihastu kulinaristisiin herkkuihin papas-perunoista paellaan.
Espanjalaiset klassikot
Jos et ole vielä maistanut aitoa paellaa, kannattaa tehdä se teneriffalla. Paella on espanjalainen riisiruoka, johon lisätään esimerkiksi lihaa, kalaa, simpukoita ja katkarapuja sekä mausteita ja sahramia. Lisäksi annoksessa saattaa olla herneitä, chorizoa sekä paprikoita. Paella on alunperin Valenciasta, jossa nimi paella kerrotaan tulevan suuresta pannusta jolla ruoka tehdään. Nimi äännetään pa-e-ja. Parasta paellaa saat Los Cristianoksen satamasta – kysy matkanjohtajaltasi erikoispaikoista!
Tapas on yleinen nimi pienille espanjalaisille annoksille, jotka ovat yleisesti alkupaloja tai jopa pääruokana. Kinkkua, makkaraa, juustoa, friteerattua mustekalaa, valkosipulikatkarapuja, sieniä – lista jatkuu loputtomiin. Aidosta tapas-baarista ei löyty menuuta, vaan valitse itse suuresta buffetista tai tiskistä, josta näet kaikki vaihtoehdot. Hyvää ja jännittävää!
Kaikki itseäänkunnioittavat tapas-paikat tarjoavat jamón serranoa. Se on ilmakuivattua kinkkua pohjois-Espanjasta. Kinkkua kuivataan vuoden, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi – tämä on yksi espanjalaisten suurimmista herkuista. Jos käyt tapas-baarissa näet usein katossa ripustettuja kinkkuja
Papas arrugadas ja mojo
Ollessasi Teneriffalla kannattaa maistaa kanarialaisia perunoita, papas arrugadas. Perunat keitetään vedessä, jossa on paljon merisuolaa, joka antaa herkullisen ja intensiivisen maun. Maun lisäksi perunaan tulee houkutteleva ulkokuori, kun suola antaa sille erityisen pinnan.
Papas arrugadas -annoksen lisänä tarjoillaan usein mojoa, joka on kanarialainen kastike. Punaisen värinen kastike on tehty paprikasta ja chilistä, ja se on hieman tulista. Vihreä kastike on miedompaa, ja siinä on käytetty korianteria. Aidon mojon tunnistaa sen koostumuksesta – halvemmissa versioissa on usein vain öljyä ja hieman mausteita pohjalla, kun laadukkaassa mojossa on lähestulkoon majoneesimainen koostumus.