Kanarialaiset makuelämykset
Nauti kanarialaisista erikoisuuksista lomallasi. Valinnanvaraa löytyy vahvasta kahvista grillattuun mustekalaan. Gran Canarian saarella on jokaiselle jotakin – täältä löydät parhaat vinkkimme!
Aitoa espanjalaista ruokaa
Tapas on osa espanjalaista ruokakulttuuria, ja se sisältää pieniä maukkauta annoksia – kaikkea paistetusta chorizo-makkarasta paistettuihin vihreisiin paprikoihin suolan kanssa, pimientos de padrón. Kokeile maukkaita pieniä perunoita, papas arrugadas, jotka tarjotaan kanarialaisen mojo-kastikkeen kera. Tapaksia voidaan syödä niin alkupalana kuin pääruokanakin. Alhaalta löydät listan aineksista, joita löytyy usein tapaksista:
- Jamón serrano. Kaikista espanjalaisista tapas-buffeteista löytyyy jamón serranoa, joka on ilmakuivattua kinkkua pohjois-Espanjasta. Vuoden kuivattamisen jälkeen kinkku on valmista nautittavaksi – se on suurta herkkua. Jos käyt tapas-baarissa, näet usein ripustettuja kinkkuja, jotka roikkuvat koukun varassa katosta.
- Cordero. Jos tilaat lammasta Espanjassa, sitä kutsutaan nimellä "cordero", ja se valmistetaan siten, että luvassa on kulinaristinen elämys. Mikset kokeilisi hyvää lammasannosta ravintola Piccola Italiassa San Agustínin keskustassa.
- Gambas al ajillo sisältää öljyssä paistettuja katkarapuja valkosipulin ja sherryn tai konjakin kera.
- Tortilla on hyvintunnettu espanjalainen munakas, josta löytyy monia eri variaatioita, mutta useimmiten sen tekemiseen käytetään perunaa. Jos tahdot tavallisen munakkaan, tilaa ''tortilla francesa".
Espanjan suosituin perinneruoka
Paella on yksi tunnetuimpia espanjalaisia ruokia. Se on riisiannos, joka tarjotaan yleensä suoraan suuresta pannusta erilaisten lisukkeiden kanssa. Paella voi sisältää lihaa tai kanaa, tai jopa kalaa ja mereneläviä sahramin ja vihannesten kera. Kokeile paellaa ravintola Tango Tapasissa Playa del Inglésissä.
Ropa vieja
"Vanhat vaatteet” maistuvat mahtavalta! Ropa vieja tarkoittaa kirjaimellisesti vanhoja vaatteita, mutta se on erinomainen espanjalainen pataruoka. Annos sisältää tilaa, kikherneitä, paprikaa, sipulia, paistettuja perunoita ja viiniä. Kanarialaiset syövät ropa viejaa perinteisesti joka sunnuntai.