Albanialainen ruokalaji, salaattia parmesanjuustolla.

Albanialainen keittiö

- ruokia, joita et voi jättää väliin!

Albaniassa syöt hyvin ja edullisesti. Paikallinen keittiö on saanut vaikutteita niin Kreikasta, Turkista kuin Italiastakin. Ruoan kanssa tarjotaan paikallista olutta tai rakia, ja voit lopettaa ruokailun lasillisella Skënderbeun konjakkia.

Tutustu ja varaa matkasi Albaniaan

Monet albanialaiset ruoat koostuvat kalasta, lampaasta, kanista tai kanasta, jotka yleensä maustetaan rosmariinilla, mintulla, oreganolla ja basilikalla. Albanian kansallisruoka Tavë Kosi on hämmästyttävän hyvä lammasruoka, joka paistetaan savivuoassa ja tarjoillaan vihannesten ja jogurttikastikkeen kera. Ruokalistalla on lähes aina fetajuustoa eri muodoissa. Nämä ovat joitain Albanian erottuvimpia ruokia:

  • Byrek – ruokaisa piirakka juustolla, pinaatilla tai lihalla

  • Tasqebap – lampaankaritsaa tomaatilla

  • Paçe – sisäelinkeitto, jota syödään aamiaiseksi

  • Pilaf – keitettyä riisiä erityisessä liemessä

  • Dolma – täytettyjä viininlehtiä

  • Papare – leipä, joka on paistettu kananmunan, ricotta-juuston ja veden kanssa

  • Pashaqofte – Gjirokastrelta peräisin oleva keitto pienillä lihapullilla

  • Tarator – kylmä jugurtti- ja kurkkupohjainen keitto

täytetyt kokonaiset paprikat riisiseoksella

Juomakulttuuri

Aterian seuraksi voit nauttia lasillisen rakia, viinirypäleistä valmistettua ja aniksella maustettua brandya. Olet ehkä jo aiemmin törmännyt siihen jossakin eteläisen Euroopan maassa, mutta jos et ole, sinulla on nyt mahdollisuus tutustua tähän vahvaan, paikallisesti tuotettuun väkevään alkoholijuomaan. Raki tarjoillaan pienissä laseissa ja nautitaan hitaasti illallisen aikana.

Juomarintamalta löydät myös Kuqalashen, Albanian suosituimman olutmerkin. Olut valmistetaan Tiranassa, ja jos kysyt paikallisilta, mitä nimi tarkoittaa, he sanovat esimerkiksi "punainen" tai "nainen, joka erottuu joukosta". Tulkitsemme nämä salaperäiset lausahdukset niin, että kyseessä on intohimoinen olut - mutta on vain yksi tapa selvittää, onko se valmistettu rakkaudella vai herättääkö se sisäiset intohimosi.

Skënderbeun konjakkia on valmistettu Albaniassa vuodesta 1967 lähtien, ja sitä kypsytetään yksinomaan tammitynnyreissä, mikä antaa sille erityisen miellyttävän ja pyöreän maun. Konjakkia myydään koko Albaniassa, mutta sitä viedään myös ympäri maailmaa. Voit ostaa Skënderbeun konjakkia, jota on kypsytetty 3,5 - 13 vuotta.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Katso kaikki Albanian matkavinkit, varaa matkasi Albaniaan tai tilaa uutiskirjeemme.

Sarandan satama satamapromenadin ja talojen taustalla. Moottoriveneitä ja palmuja ja kukkia

Kaikki matkavinkit Albaniaan

Mitkä ovat Albanian hienoimmat rannat? Mistä löydän parhaat ravintolat? Mitä tekemistä löytyy lapsille? Olemme koonneet tähän joitain parhaista vinkeistämme Albanian matkaasi varten!

Katso kaikki Albanian matkailuvinkkimme


pieni piilotettu ranta Albaniassa, jossa on aurinkotuoleja ja -varjoja

Albania

  • Kristallinkirkkaat vedet ja kauniit rannat

  • Historialliset nähtävyydet

  • Viihtyisiä vuoristokyliä ja koskemattomia uimapoukamia

Katso kaikki Albanian matkat


Lapset uima-altaassa

Uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat inspiroivia matkavinkkejä ja tarjouksia seuraavaa matkaasi varten.